Show menu
16 11 2022

Release: Benny Sings – The World (single)

Vandaag is de nieuwe single ‘The World’ van Benny Sings uitgekomen.

Benny Sings en producer Kenny Beats bundelen hun krachten op het nieuwe nummer ‘The World’. Kenny Beats is onder andere bekend van zijn werk voor Ed Sheeran, Dominic Fike, Denzel Curry, Vince Staples, IDLES, slowthai en FKA Twigs. Het nummer komt net als het vorige maand uitgebrachte nummer ‘The Only One’ op het langere project van beide dat volgend jaar zal uitkomen.

‘The World’ was het eerste nummer dat Kenny en Benny samen schreven in Kenny’s studio in LA. Kenny Beats had de avond daarvoor een Yacht Rock documentaire binge avond gehad, die de inspiratie vormde voor de heldere akkoorden en jazzy popritmes van het nummer. Het nummer werd voltooid met de in LA gevestigde muzikant Hether die zich bij Benny en Kenny voegde op gitaar.

Benny Sings beschrijft ‘The World’ als “een nostalgisch jaren ’70 gevoel, opgepompt door Kenny”. Het gaat over “living it up” waar je ook bent: “All that math and history / It don’t mean that much to me / Get those books away from me / Come and see the world.”

Vandaag heeft Benny Sings ook aangekondigd dat zijn show in Paradiso op 25 maart 2023 is uitverkocht. Daarom zijn er twee nieuwe Nederlandse data toegevoegd aan de agenda. Zo zal hij te zien zijn op 5 april in TivoliVredenburg in Utrecht en op 6 april in de Maassilo in Rotterdam. Tickets voor deze shows gaan a.s. vrijdag om 10u in de verkoop.

De nieuwe single ‘The World’ is onder andere te beluisteren op Spotify.

Benieuwd naar meer nieuwe releases? Volg onze playlist op Spotify.

Share on