Show menu
31 10 2022

Benny Sings kondigt Europese tour aan

Benny Sings kondigt een tour door Europa aan. Hij geeft op zaterdag 25 maart 2023 een jubileumconcert in Paradiso Amsterdam, waarna hij ook nog Londen, Parijs en Berlijn aan zal doen. Voor zijn ‘20th anniversary’ blikt Benny terug op zijn muzikale reis.

De Amsterdamse artiest, songwriter & producer trapte zijn jubileum onlangs af met nieuwe single ’The Only One’. Het eerste concert van de tour, in Paradiso, is iets waar Benny naar uitkijkt. “20 jaar Benny Sings! De tijd vliegt als je doet waar je van houdt. Dit jubileum is een mooi moment om terug te kijken met trots en tegelijkertijd met energie te werken aan nog meer nieuwe muziek. Mijn nieuwe single ’The Only One’ is hiervan het startpunt. Deze Paradiso-show wordt mijn grootste show in mijn carrière tot nu toe. Kan niet wachten!”, aldus Benny.

Jubileum

Sinds 2003 werkt Benny Sings gestaag en onafgebroken aan een zeer succesvolle carrière. Met album ‘ART’ uit 2011 scoort Benny een cult-hit met ‘Big Brown Eyes’ en in 2015 oogst hij met het album ’Studio’ internationaal succes wanneer hij als eerste Nederlandse artiest ooit een optreden bij NPR’s Tiny Desk geeft. Wanneer Benny Sings in 2017 bij het gerenommeerde Stones Throw Records uit LA tekent breidt de fanbase zich snel uit en sindsdien treedt Benny Sings op voor uitverkochte zalen in binnen- en buitenland. Sinds het in 2018 verschenen ‘City Pop’ mag Benny Sings ook John Mayer, Anderson .Paak en Jamie Cullum tot zijn fans noemen. De internationale samenwerkingen welke Benny door zijn carrière uitbouwt komen samen op het ‘Music’ album uit 2021, waarop hij o.a. samenwerkt met MacDeMarco, Tom Misch & PJ Morton. Het album wordt een groot succes met op dit moment meer dan 75 miljoen streams tot op heden. Al zijn muziek heeft bij elkaar inmiddels meer dan 1 miljard streams verzameld.

De Amsterdamse artiest/songwriter gaf in Nederland uitverkochte concerten in Melkweg, Paradiso & Bird en Benny Sings speelde op festivals als Lowlands, Down The Rabbit Hole & Into the Great Wide Open. Het buitenlandse succes van Benny Sings volgde met Aziatische, Europese en Amerikaanse tours en festivals als Outside Lands (US), Hollywood Bowl (venue, US), Montreux Jazz Festival (Suisse), Corona Capital (Mexico), Primavera Sound (Spain), Superbockemstock (Portugal) & Corona Sunset (Japan).

Het 20-jarig jubileum is de start van een periode van terugkijken op mooie successen en ook een moment van vooruitkijken naar nieuwe muziek en een nieuwe Europese tour.

25 maart 2023 – Paradiso, Amsterdam
28 maart 2023 – Koko, Londen
29 maart 2023 – Le Trianon, Parijs
30 maart 2023 – Lido, Berlijn

De kaartverkoop voor het concert in Paradiso start aanstaande vrijdag 4 november om 10:00 uur via www.bennysings.com

Luister naar Benny Sings op Spotify.

Share on