Show menu

Blaudzun gaat ‘WIDE OPEN’ met de filmische video voor zijn laatste single

Mooie korte film voor single ‘WIDE OPEN’ eindigt met bevrijding.

“Als de berichten waar zijn, kunnen we ‘wide open’ ”, deelde Blaudzun vlak voor de gisteren aangekondigde versoepelingen op Instagram. Met ‘wide open’ refereert hij tegelijkertijd speels aan de gelijknamige track van zijn eind januari verschenen nieuwe album ‘LONELY CITY EXIT WOUNDS‘. Het kan dan ook bijna geen toeval zijn dat precies vandaag een videoclip van dat nummer online is gekomen.

Het rustig beginnende maar mede door de strijkers en gitaarsolo euforisch eindigende ‘WIDE OPEN’ is al een relatief oud liedje, legde Blaudzun uit toen het aan het begin van dit jaar als single uitkwam. De basis van het nummer was al jaren aan het rijpen en kwam soms naar boven tijdens soundchecks of studiosessies. Blaudzun en zijn broer/gitarist Jacob slaagden er echter niet in om het af te maken. In 2020, middenin de pandemie, drong het nummer zich aan hem op en schreeuwde het om op het nieuwe album te komen.

“Tekstueel gaat ‘WIDE OPEN’ over met volle overgave in het leven en liefde springen, ondanks twijfels en wispelturige dagen. Laten we elkaar zonder oordeel of angst in de ogen kijken in deze verwarrende tijden. En laten we proberen om de ander met een open blik en onbevangen te bekijken.” De tekst en het nummer hebben daarmee ook iets verbindends.

De erg mooie clip is eigenlijk meer een korte film met hoofdrollen voor Takako Hamano, Zoya Hamano en Gideon Allen. ‘Please set me free…’ zegt de hoofdpersoon ergens aan het begin van de film, en dat is uiteindelijk ook wat er gebeurt. 

Share on