Show menu
26 09 2022

Blaudzun kondigt album ‘Heavy Flowers – 10th Anniversary Edition’ aan

Dit jaar is het 10 jaar geleden sinds het album ‘Heavy Flowers’ van Blaudzun verscheen. Om dit te vieren, trakteert Blaudzun op een speciale 2LP ‘Heavy Flowers – 10th Anniversary Edition‘ uitgave van het album. Deze verschijnt op vrijdag 25 november 2022.

‘Heavy Flowers’ werd uitgebracht in januari 2012 en belandde op de vierde plek van de Nederlandse albumcharts en verbleef in die chart maar liefst 26 weken. In januari 2013 kreeg het album ook een officiele Amerikaanse release. Het album werd veelgeprezen in de Benelux door o.a. Volkskrant, NRC, OOR en De Morgen. Dit album neemt een bijzondere positie in binnen het repertoire van Blaudzun omdat het zorgde voor zijn definitieve doorbraak.

Op vrijdag 25 november 2022 verschijnt de speciale ‘Heavy Flowers – 10th Anniversary Edition’ 2LP uitgave van het album. Op het album staan, naast de vertrouwde tracklist, bijzondere live uitvoeringen. Het eerste voorproefje hebben we al kunnen beluisteren, het afgelopen vrijdag verschenen ‘We Both Know (Live with Amsterdam Sinfonietta, 2019)‘. 

Over Blaudzun en ‘Heavy Flowers’

Zanger en componist Blaudzun heeft het afgelopen decennium zijn stempel op de muziek gedrukt. Sinds de release van ‘Seadrift Soundmachine’ in 2010, hebben Blaudzun en zijn zeskoppige band grote indruk gemaakt met liveshows in clubs en festivals door heel Europa. De release van ‘Heavy Flowers’ (2012) behaalde de gouden status in Nederland en werd gevolgd door twee jaar van uitverkochte clubtours in zowel Nederland, België als Duitsland. Mede dankzij dat album speelde Blaudzun op festivals in Europa en de VS, zoals; Sziget, CMJ, SXSW, Pinkpop, Rock Werchter en Lowlands. In navolging van ‘Heavy Flowers’ ontving hij diverse awards, waaronder de Dutch Public Broadcasting Award voor ‘Beste Album van het Jaar 2012’, een Edison Award in 2013 voor ‘Beste Mannelijke Artiest’ en een 3FM-Award voor ‘Beste Alternatieve Act’. ‘Heavy Flowers’ werd opgevolgd door succesalbum ‘Promises of No Man’s Land’ (2014, #1 in de Nederlandse albumchart), het ‘Jupiter’ drieluik (2019) en onlangs ‘LONELY CITY EXIT WOUNDS’ (2022), Blaudzun’s tweede #1 notering.

‘Heavy Flowers – 10th Anniversary Edition’ is vanaf nu te pre-orderen.

Benieuwd naar meer nieuwe releases? Volg onze playlist op Spotify.

Share on