Show menu

Blaudzun kondigt theatertour aan

Blaudzun heeft vandaag een theatertour aangekondigd. In het voorjaar van 2023 staat hij onder de titel ‘NY-RIO-BERLIN’ in heel Nederland met zijn band in het theater. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het betreffende theater.

Blaudzun stond dit weekend nog in Paradiso en staat over een paar weken voor de derde keer op Pinkpop. Over de aankondiging van zijn theatertour zegt hij “Na de grote zalen en festivals leent het theater zich perfect voor een intieme voortzetting van mijn album ‘Lonely City Exit Wounds’. Een album met de eenzame stad als vertrekpunt, als plaats delict, als toevluchtsoord, als doolhof en als een hongerig personage dat zich voedt met de hartekreten van verliezers en de souvenirs van helden’’, aldus Blaudzun.

Tijdens de theaterconcerten brengt de zanger en liedjesschrijver met zijn vaste muzikanten de songs van ‘Lonely City Exit Wounds’, het mooiste uit zijn eerdere werk én nieuwe muziek in bijzondere en sfeervolle uitvoeringen.

Blaudzun is de artiestennaam van Johannes Sigmond (1974). Hij brak door met het album ‘Heavy Flowers’ welke hem een Edison Award en 3FM Award opleverde. Zijn meest recente album ‘Lonely City Exit Wounds’ kwam dit jaar uit en kwam op de eerste plaats binnen van de Album Top 100. Blaudzun tourde door heel Europa en stond op festivals als Lowlands, Pinkpop, Rock Werchter en Sziget Festival. Na de zomer staat hij 18 keer in Carré, waar hij samen met Scapino Ballet de voorstelling ‘Oscar’ zal spelen. Aansluitend vindt zijn clubtour plaats.

Blaudzun – ‘NY-RIO-BERLIN’

10 maart – Theater De Veste, Delft
11 maart – Schouwburg Odeon, Zwolle
17 maart – Theater de Tamboer, Hogeveen
18 maart – Musis, Arnhem
24 maart – Concertzaal Tilburg
30 maart – De Goudse Schouwburg, Gouda
31 maart – Theater Heerlen
6 april – Oude Luxor Theater, Rotterdam
15 april – Muziekgebouw Eindhoven
16 april – Philharmonie, Haarlem
21 april – Theater Orpheus, Apeldoorn
22 april – Leidse Schouwburg, Leiden
26 april – Stadsschouwburg, Groningen
28 april – De Kleine Komedie, Amsterdam
29 april – Stadsschouwburg, Utrecht

Voor meer informatie kijk op https://www.blaudzun.com/

Share on