Show menu
15 07 2022

De Jeugd van Tegenwoordig en Maan scoren TopSong met ‘Naar de Maan’

Maan en De Jeugd van Tegenwoordig hebben de handen ineengeslagen op hun nieuwe single. Je hoort ‘Naar de Maan‘ de komende week extra vaak: het nummer is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong.

Na ‘Dans M’n Ogen Dicht‘ van MEAU en Racoon en ‘Laat Me Los‘ van BLØF en S10 is het nu de beurt aan De Jeugd van Tegenwoordig en Maan. Met hun zomers klinkende single ‘Naar de Maan‘ hebben de hiphopformatie en de zangeres de gloednieuwe NPO Radio 2 TopSong te pakken.

De artiesten kondigden hun samenwerking onlangs via Instagram aan. Maan, die ooit al ‘Sterrenstof’ van De Jeugd Van Tegenwoordig coverde, vindt het “een droomcollab” om samen met de groep een track uit te brengen. “We kenden elkaar al een beetje van ontmoetingen op festivals, maar daadwerkelijk samenwerken leek mij onrealistisch”, liet de zangeres weten.

Desondanks bleek die samenwerking ontzettend soepel te gaan: tijdens de eerste studiosessie werd de basis van ‘Naar de Maan’ meteen gelegd. Volgens Faberyayo van De Jeugd Van Tegenwoordig is het “de meest organische samenwerking van het decennium”.

Pennies From Heaven vertegenwoordigt hierin de aandelen van Pepijn Lanen en Freddy Tratlehner van De Jeugd Van Tegenwoordig.

Share on