Show menu
18 05 2022

HJ Bökkers winnaar Cultuurprijs Overijssel 2022

Hendrik Jan Bökkers (1977), popmuzikant en ambassadeur van het Nedersaksisch, krijgt de Cultuurprijs Overijssel 2022. De prijs wordt hem toegekend omdat hij al ruim 20 jaar een popmuzikant van buitengewone en inspirerende kwaliteit is.

Sinds 2007 is Hendrik Jan Bökkers de frontman van zijn eigen band, Bökkers. Daarnaast is Hendrik Jan hét boegbeeld van de streektaal in Overijssel, hij zet zich met hart en ziel in voor de cultuur van de taal van het Nedersaksisch.

Hendrik Jan Bökkers is al meer dan 20 jaar actief als rockmuzikant, arrangeur, bandleider en tekstschrijver. Op onvermoeibare wijze speelt hij met zijn band rock met blues op tal van podia in de regio, als ver daarbuiten. In de TOP2000 van 2021 staat Bökkers met twee nummers. Hendrik Jan Bökkers profileert zich bij uitstek als een ware Overijsselse kunstenaar. Het DNA van Overijssel is in al zijn muziek te horen. Hendrik Jan Bökkers promoot en stimuleert de Nedersaksische taal en cultuur ook buiten zijn muziek. Hij werkt samen met de IJsselacademie, het kenniscentrum voor streektaal en streekcultuur in Overijssel en maakt hiervoor onder andere de podcast ‘De Nedersaksen’.

Share on