Show menu
21 11 2022

Instant moodbooster: dit zalige yachtpopliedje van Benny Sings (3voor12)

Origineel artikel door Malou Miedema via 3voor12.

Amsterdamse songwriter werkt met superproducer Kenny Beats

Hij werkte met FKA Twigs, DaBaby en Ed Sheeran, maakte alles-moet-kapotbeats voor aggro-rapper Rico Nasty en zit al jaren achter de knoppen bij Denzel Curry en Vince Staples… en nu staat de Amerikaanse producer Kenny Beats in de credits bij Benny Sings. Op ‘The World’, een zalig yachtpopliedje waarvan je vanzelf een huppeltje in je tred krijgt. “Hij is een vriend van Mac DeMarco,” vertelt Benny Sings. “Nadat hij ‘Rolled Up’ hoorde heeft-ie een DM gestuurd of we konden Zoomen. Ik kende hem niet, ik ben helemaal niet up-to-date met popcultuur. Tijdens die eerste Zoomsessie noemde hij de grootste namen als Selena Gomez, “I’ve got the biggest stars in the studio, I can make you big!” Ik moest gewoon lachen: we hadden een hele goede klik, maar zit-ie nou full of shit? Een jaar later bleek van niet. Hij is echt een spil in de independent soul scene, met Mac DeMarco en Free Nationals, Thundercat woont NAAST hem in LA. Daar werken was heel bijzonder. Hij nodigde iedere dag sessiemuzikanten uit die voor de groten der aarde schrijven: Kanye, grote Amerikaanse popsterren, en voor de echte geeks: die laatste Dua Lipa-plaat is helemaal gemaakt in Splice, met de samplepack Oliver. En diezelfde Oliver, die al die samples heeft gemaakt, die kwam dus meeschrijven!”

Maar goed, over ‘The World’ dus. “Kenny had de hele nacht yachtrock documentaires zitten bingen, dus hij kwam vol inspiratie de studio binnen. Én met ‘Georgy Porky’ van Toto als referentienummer. Nou, dat vind ik ook een mooi nummer. In Amsterdam heb ik het nummer afgeschreven.”

Het is de tweede single van zijn volgende project, dat volledig door Kenny Beats is geproduceerd en in 2023 moet uitkomen. Benny Sings brak de afgelopen jaren internationaal door, met albums op het Amerikaanse label Stones Throw Records en samenwerkingen met Mac DeMarco en Tom Misch. Je zou haast vergeten dat-ie in 2023 alweer twintig jaar bezig is, maar daar staat hij zelf zeker bij stil. “Geen haar op mijn hoofd die dacht dat dit zou lukken, toen ik als twintiger de muziek in wilde. Ik heb net de Paradiso uitverkocht. Dat had ik nooit gedacht, niet eens gewíld! Toen Wouter Hamel de Paradiso uitverkocht in 2009 deed ik als special guest ook een liedje. Nou, leuk om een keer meegemaakt te hebben, dacht ik.”

Beluister ‘The World’ op Spotify.

Share on