Show menu
15 02 2022

Jett Rebel, Son Mieux en Racoon genomineerd voor Edisons

De Edison Pop 2022 nominaties zijn bekend. Uit de vele producties uitgekomen in 2021 heeft de jury na intensief beraad drie nominaties per categorie toegekend.

Onder meer Chef’Special, Claw Boys Claw, Jett Rebel, Racoon en Son Mieux zijn genomineerd. In het bijzonder feliciteert Pennies From Heaven de songwriters Jett Rebel, Maarten van Damme (Racoon) en Will Knox (diverse bijdrages op het album ‘The Mustard Seed’ van Son Mieux) met hun nominaties.

Wie er uiteindelijk met een Edison naar huis gaan wordt bekendgemaakt op 11 april aanstaande tijdens de AFAS Edisons, een besloten evenement in het AFAS Theater Leusden.

 

Nominaties Edison Pop 2022

 

Jett Rebel – Pre-Apocalypse Party Playlist
Ook op zijn zevende album ontsnapt Jett Rebel aan verwachtingen. Hij zwiert van sixties-pop naar glamrock, funk, tropicália of lofi. Liedjes als ‘Baby I’m In Love’ en ‘Emma’ blinken uit in opwinding en levenslust. Jett Rebel doorbrak de lethargie van de lockdown met een overrompelend en caleidoscopisch album.

Son Mieux – The Mustard Seed
Son Mieux is meester van de dansvloer; bijna ieder liedje op het nieuwste album spoort aan tot bewegen. En dat doen de Haagse muzikanten met flair en vernuft, hun arrangementen klinken afgewogen. De prachtige instrumentaties bulken van trompetten, strijkers en jubelende uithalen, zonder dat de ritmische Schwung wordt vergeten.

Racoon – Spijt Is Iets Voor Later
Na zes albums in het Engels maakt Racoon de overstap naar de moedertaal met ‘Spijt is iets voor later’. Hierop horen we verhalende liedjes met originele teksten die raken en na vaker horen onder je huid kruipen. Het is een vrijwel akoestisch album, zang en gitaar vormen de basis, klein maar groots van inhoud.

Edison

De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit Award. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont.

Share on