Show menu
08 03 2024

Let’s Talk writingcamp rondom genderongelijkheid

Met het project Let’s Talk roepen Sony Music Benelux, Sony Music Publishing en Pennies From Heaven op Internationale Vrouwendag op om genderongelijkheid in de muziekindustrie bespreekbaar te maken. Vorige week deden daarom veertien Nederlandse artiesten mee aan een schrijfkamp rond dit thema.

Het doel van Let’s Talk is het aanjagen van het gesprek over genderongelijkheid in de muziekindustrie en het oproepen tot actie. Tijdens de bijeenkomst vonden daarom naast schrijfsessies ook inspiratiesessies plaats. Onder meer journalist, schrijver en antropoloog Joris Luyendijk verzorgde een presentatie aan de artiesten en de managementteams van de organiserende partijen.

Let’s Talk vond op maandag 26 en dinsdag 27 februari plaats in de monumentale Hamtoren in Vleuten. Artiesten en songwriters Caroline van der Leeuw (The Jordan, Caro Emerald), Babs, Anna-Rose Clayton, Guus Mulder (Guusje), Maurice van Hoek, Puck van Ruler (Puck), Irene Hin, Isaï Reiziger, Melle Boddaert (Melle), Howen Justin, Julia Schutten, Oliver Pesch, Loren Nine en Bas Kennis waren bij het project aanwezig.

Lotte Sterk (A&R-manager Pennies From Heaven), Bibi Kor (Head of A&R Sony Music) en Suzanne van den Dool (Head of A&R Sony Music Publishing): “Het bijzondere van dit writingcamp was dat songwriters werden uitgenodigd om, naast het samen schrijven van liedjes, het gesprek aan te gaan over genderongelijkheid binnen de muziekindustrie. Het waren open en eerlijke gesprekken, waarin deelnemers ook vertelden over hun persoonlijke ervaringen. Bewustwording van ieders inzichten en ervaringen werkt verbindend en is daarmee een stap richting verbetering. Bovendien is er tijdens Let’s Talk een aantal bijzondere songs ontstaan. Muziek is immers een prachtige manier om deze belangrijke boodschap verder te verspreiden.”

Eén van die singles is ‘Talk About It’ van Melle en The Jordan. Caroline van der Leeuw (The Jordan): “De insteek van dit project was echt heel bijzonder. Juist het feit dat er een goeie mix aanwezig was van mannen en vrouwen en de sfeer die werd gecreëerd door workshops en lezingen, maakten dat het gesprek over dit onderwerp op een super-intieme manier openbrak. En dat doet wonderen als het gaat om muziek maken. In de schrijfsessie die ik vervolgens had met Melle Boddaert, Bas Kennis en Loren Nine ontstond iets heel speciaals.” De single ‘Talk About It’ komt op vrijdag 29 maart officieel uit.

Alle artiesten die deelnamen aan Let’s Talk roepen vandaag via hun social mediakanalen op tot actie met de hashtag #letstalk.

De aftermovie van de Lets Talk Writing Sessions 2024 is te bekijken op YouTube.

Share on