Show menu
22 06 2022

MEAU en Racoon bezegelen muzikale vriendschap met samenwerking

Ten tijde van de coronacrisis vond MEAU rust en inspiratie om haar debuut EP ‘Kalmte’ te maken. Nadat ze op TikTok indruk maakte met haar versie van Racoon’s ‘De Echte Vent’ beleefde MEAU haar allereerste optreden voor een live publiek in het voorprogramma van Racoon waar zij met open armen werd ontvangen. Hierna groeide al gauw een muzikale vriendschap die nu wordt bezegeld met de release van de single ‘Dans M’n Ogen Dicht’ welke op vrijdag 1 juli verschijnt.

Zanger Bart van der Weide en bassist Maarten van Damme zijn samen met Meau verantwoordelijk voor het schrijven van ‘Dans M’n Ogen Dicht’ waarop Meau en Bart de tweestrijd bezingen tussen de donkere en lichte kant van het leven. De single beleefde afgelopen weekend zijn live primeur tijdens MEAU haar optreden op Pinkpop waarbij Bart eveneens acte de présence gaf. Vanaf het podium liet Bart het publiek weten: “Dit is Meau, en Meau is f*cking fantastisch!”

Meau: “Een samenwerking met Racoon stond al een tijd bovenaan mijn lijstje, omdat ik me zowel muzikaal als persoonlijk erg verbonden voel met de band. Voor mijn gevoel kan ik Bart altijd om advies vragen en ik ben ontzettend trots op ons liedje!”

Share on