Show menu

Orange Skyline scoort TopSong met Olympisch anthem ‘A Fire’

‘A Fire’, de gloednieuwe single van Orange Skyline, is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Je hoort de track de komende week extra vaak op NPO Radio 2, én tijdens de verslaggeving rond de Olympische Spelen.

Met ‘A Fire’ geeft Orange Skyline, de band rond de broers Stefan en Niels van der Wielen, een nieuw voorproefje van het aankomende album. Dat de track uitkomt op de dag dat de Olympische Winterspelen beginnen, is geen toeval: ‘A Fire’ is de komende weken niet alleen op NPO Radio 2 te horen, maar ook in de verslaggeving rond het schaatsen van de NOS.

Tijdens Aan De Slag! maakte Bart Arens vrijdagochtend de nieuwe TopSong bekend. “Jullie krijgen nu al een gouden medaille van NPO Radio 2”, deelde hij de band mee.

Nooit opgeven

De inspiratie voor ‘A Fire’ kwam toen de broers Van der Wielen een rondje aan het hardlopen waren in het Vondelpark. “Zo ontstond het idee om onze eigen ultieme work-out track te schrijven”, laten de broers weten. “‘A Fire’ gaat over al je energie geven, ergens voor gáán als het erop aankomt en over nooit opgeven. We vinden het dan ook te gek dat ‘A Fire’ te horen is onder NOS-beelden van de Olympische schaatswedstrijden, met hopelijk een flink aantal medailles voor de Nederlandse ploeg.”

‘A Fire’ vormt de tweede keer dat Orange Skyline de NPO Radio 2 TopSong te pakken heeft, in maart 2021 lukte de band dat ook met de single ‘Shine On‘. Dat was de eerste kennismaking met materiaal van het aankomende tweede album van de groep, die samenwerkt met JB Meijers (o.a. The Common Linnets) als producer.

Share on