Show menu
07 10 2022

Parool: Rapper Freez toont zich op zijn nieuwe album een echte verhalenverteller

Parool heeft een mooie recensie geschreven over het album ‘Parachute‘ van Freez. Je leest het hieronder, of via de website van Parool

Rapper Freez toont zich op zijn nieuwe album een echte verhalenverteller

Eindelijk is er een nieuwe plaat van rapper Freez: Parachute. Het is het langverwachte vervolg op zijn vorige album, uit 2014. Zijn ingetogen, soms bijna fluisterende stijl komt op zijn tweede extra goed tot zijn recht.

Het was de zomer van 2014 toen rapper Freez (Deniz Wittebol, leeftijd onbekend) zijn plaat Les Demoiselles bij Top Notch uitbracht. Een plaat die intrigeerde. In de jaren hierna was het wachten op een vervolg. Af en toe was hij op featurings te horen van artiesten met wie hij graag samenwerkt, zoals Typhoon en Gerson Main. Maar een soloproject bleef uit. Acht jaar lang.

Nu is er eindelijk een nieuwe plaat, getiteld Parachute. Freez heeft een bijzondere manier van rappen: ingetogen, soms bijna fluisterend. Deze stijl viel al eerder op, maar komt op Parachute nog meer tot zijn recht. De prachtige zinnen raken meteen, juist door die manier van rappen, zoals op Dronken Vannacht: “Ik kan van je houden, maar de fouten die ik maak zijn groter dan de schouders die ze dragen.”

Op Parachute toont Freez zich een echte verhalenverteller. Hij schetst het leven van een man die lijkt te worstelen, met zijn relatie, het vroege vaderschap, het overlijden van een vriend. Op een eerlijke en rauwe manier verhaalt hij hierover. De producties van Rob Peters bieden alle ruimte aan Freez om zijn hart te luchten. En het allermooiste is dat het nergens pessimistisch wordt, in ieder nummer schuilt de hoop.

Beluister ‘Parachute’ van Freez op Spotify.

Share on