Show menu

Racoon en Son Mieux winnen Edison Award

Vanavond zijn de Edison Pop 2022 winnaars bekendgemaakt. Onder meer Racoon en Son Mieux wonnen ieder een Edison Award. Er zijn in totaal twaalf categoriën Edisons uitgereikt.

De Edison in de categorie rock reist wederom af richting Den Haag. Dit jaar met de act die op een doordachte manier danslust teweeg wil brengen, namelijk Son Mieux voor hun album ‘The Mustard Seed‘. Voor het album ‘Spijt Is Iets Voor Later‘ dat volgens de jury klein en gevoelig is, maar groots van inhoud, ontvingen de bandleden van Racoon een Edison in de categorie Nederlandstalig.

In het bijzonder feliciteert Pennies From Heaven de songwriters Maarten van Damme en Will Knox, voor hun bijdrages aan de winnende albums van respectievelijk Racoon en Son Mieux.

Edison

De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden toegekend in het klassieke, jazz en popgenre. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit Award. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont.

Share on