Show menu
22 04 2022

Release: Barry Hay & JB Meijers – Fiesta De La Vida (album)

JB Meijers heeft samen met Golden Earring -zanger Barry Hay hun nieuwe album ‘Fiesta de la Vida‘ uitgebracht. De twee zelfverklaarde muzikale “broers” laten daarop hun fascinatie voor het Caraïbisch gebied helemaal de vrije loop. 

Op ‘Fiesta de la Vida’ staan de Caraïbische invloeden centraal, maar toch is het geen thema-album geworden, zegt JB: “Nee, eigenlijk niet. We hebben wel aan onze eigen smaak vastgehouden. Het is heel filmisch met in ons achterhoofd Ennio Morricone. Het is eigenlijk een onderzoek naar latinrock, op onze manier.”

Zoals de titel van het album al doet vermoeden, was het ook een feest om te maken. Barry en JB doen sowieso niets waar één van de twee geen zin in heeft. De nieuwe single heet ‘Perfect Stranger‘. JB: “Dat is een nummer dat we samen hebben geschreven. Barry had een tekst, ik had een riff, en die hebben we samengevoegd.”

Fiesta De La Vida in Ziggo Dome

Aan dit project zit ook een groot optreden vast, in de Ziggo Dome op 5 november. De band zal worden aangevuld met een echt Mexicaans mariachi-orkest en ook Danny Vera is van de partij als special guest. Dat vergt natuurlijk de nodige voorbereiding. JB: “Om dit te vertalen naar een liveshow, dat is geen sinecure. Je bent eigenlijk een musical of toneelstuk aan het maken. Je moet alles uitschrijven voor strijkers en blazers. Dat doe ik ook allemaal.”

Share on