Show menu
23 09 2022

Release: Ed Struijlaart – Long Lost Friend (single)

Vandaag is de nieuwe single ‘Long Lost Friend’ van Ed Struijlaart uitgekomen. De single is onder andere te beluisteren op Spotify.

De song is mede geschreven door JP Hoekstra en Loren Nine. Het drietal schreef het lied eerder deze maand tijdens dag twee van onze Caprera Outdoor Writing Sessions

Ed Struijlaart hervindt liefde voor muziek met nieuwe single

‘Long Lost Friend’ is de nieuwe single van Ed Struijlaart. Voor het eerst in 2 jaar laat de Haagse singer/songwriter weer van zich horen en doet dat met een catchy en uptempo song over vriendschap. Struijlaart schreef het nummer samen met Krezip gitarist JP Hoekstra en songwriter Loren Nine.

“Het lied gaat in essentie over vriendschap”, aldus Struijlaart. “We hebben allemaal wel een vriend of vriendin die je te weinig ziet, maar áls je elkaar dan ziet…dan is het alsof er niks veranderd is”. Volgens Ed zitten er ook een aantal diepere lagen verstopt in het nummer. “Ja, voor mij persoonlijk waren de afgelopen 2 jaar natuurlijk erg raar als muzikant. Door corona mocht ik niet meer optreden. Ging livestreamen, wat vervolgens volkomen uit de klauwen liep en resulteerde in een livestream bedrijf waar ik tot op heden druk mee ben”. Op de vraag of dit dan niet botste met zijn eigen muziek is de zanger en gitarist helder: ”Ja, ik stond op een gegeven moment dusdanig in een overlevingsmodus dat mijn grote passie, muziek, steeds verder van me af kwam te staan. Het lukte me niet meer om nieuwe liedjes te schrijven en ik voelde me langzaam verwijderd raken van alles wat ik de afgelopen 10 jaar had opgebouwd”. Nu, aan de vooravond van een nieuwe theatertour die volledig in het teken staat van Eric Clapton’s Unplugged album heeft Struijlaart zijn compas weer gekalibreerd. “Dit liedje kwam precies op het juiste moment! Het heeft er voor gezorgd dat ik voor het eerst in 2 jaar weer voelde dat dit is wat ik het liefst doe: liedjes schrijven, optreden en daar domweg heel blij van worden!”

Beluister ‘Long Lost Friend’ op Spotify.

Benieuwd naar meer nieuwe releases? Volg onze playlist op Spotify.

Share on