Show menu
26 05 2023

Release: Guusje & Bazart – Blijf Nog Even Hier (single)

Vandaag is de nieuwe single ‘Blijf Nog Even Hier’ van Guusje & Bazart uitgekomen.

De song is mede geschreven door Guus Mulder. De track is onder andere te beluisteren op Spotify.

Guusje en Bazart brengen sterke boodschap op catchy ‘Blijf Nog Even Hier’

Na het succes van hun laatste release ‘Geef Mij Alles’, slaat de Belgische band Bazart nu de handen ineen met de Groningse singer-songwriter Guusje. In ‘Blijf Nog Even Hier’ benadrukt het kwartet het belang van vriendschap en het openstellen naar elkaar. De release vormt het startschot van een langdurige samenwerking tussen Guusje en Echo Records, het platenlabel van Bazart, waar hij binnenkort zijn langverwachte tweede album uitbrengt.

Blijf Nog Even Hier’ heeft een sterke boodschap en vertelt de luisteraar een verhaal over kwetsbaarheid, vriendschap en liefde. Het meeslepende nummer combineert een catchy melodie en herkenbare lyrics met de eigenzinnig alt-pop sound van Guusje en de kenmerkende sound van Bazart. Met het nummer leggen Guusje en Mathieu, de leadzanger van de band, de nadruk op verbondenheid en openheid. “Ik zie je vechten tegen de spoken diep in je brein”, zingt de Groningse singer-songwriter op de track, doelend op ervaringen binnen zijn eigen kring. Het duo zingt het nummer naar elkaar, waarmee ze willen laten zien dat ook mannen zich kwetsbaar mogen opstellen en met elkaar mogen praten over gevoelens.

“Mijn eigen burn-out heeft een diepe impact op mijn leven gehad. Ik merk ook in mijn omgeving dat wanneer mensen het zwaar hebben, ze vaak het gevoel hebben dat ze zich groot moeten houden en er alleen voor staan. Je (donkerste) gevoelens kunnen delen in een zware periode kan veel steun bieden. Dat is de boodschap die we met dit nummer willen overbrengen.” Zegt Guusje over de track.

“Dit nummer moet een spiegel vormen om het praten over gevoelens te normaliseren en vaker bij elkaar in te checken hoe het nu echt gaat. Iets wat voor ons mannen af en toe extra lastig kan zijn, maar wel erg belangrijk.” Voegt Bazart toe.

De Groningse Guusje werkte eerder al samen met de grootste namen uit de Nederlandse muziekscene. Hij schreef onder meer Emma Heesters’ hit ‘Waar Ga Je Heen’ en ‘Spiegel’ van Maan, en boekte internationaal succes door het schrijven en het zingen van ‘On & On’ van Alok en Dynoro dat wereldwijd 150 miljoen streams behaalde op Spotify. In 2022 bracht hij zijn eerste album ‘Liedjes over Meisjes’ met succes uit en in 2024 verschijnt een tweede album op Echo Records. Op 22 juni is Guusje te zien als gastartiest bij de solo show van Bazart in Paradiso, die in april binnen enkele minuten volledig uitverkocht was.

Bazart schreef al meer dan 20 miljoen streams op hun naam met hits zoals ‘Goud’, ‘Grip (Omarm Me)’ en ‘Geef Mij Alles’, waarmee de band eerder dit jaar hun eerste #1 hit in Nederland behaalde. Met drie succesvolle albums en talloze hitsingles op zak schrijft het trio een hele rits hitnoteringen en diverse onderscheidingen van de Belgische muziekindustrie (MIA’s) op hun naam. Bazart gaf verpletterende optredens op onder meer Lowlands, Pinkpop, Pukkelpop en Rock Werchter en veroverde de harten van ook het Nederlandse publiek met onder andere samenwerkingen met artiesten als S10, Eefje de Visser en Sef.

Benieuwd naar meer nieuwe releases? Volg onze playlist op Spotify.

Share on