Show menu
20 01 2023

Release: Joya Mooi – What’s Around The Corner (album)

Vandaag is het nieuwe dubbelalbum ‘What’s Around The Corner’ van Joya Mooi uitgekomen.

Joya Mooi deelt haar nieuwe dubbel-album ‘What’s Around The Corner’, met daarop de nieuwe single ‘There’s Too Much Of You’. Het album is gevoed door Joya Mooi’s wens om bij te dragen aan een meer rechtvaardige toekomst en duikt in de theorie van sociale verandering op zowel politiek als persoonlijk niveau. Het album is geproduceerd door Sim Fane, SIROJ, Blazehoven en Joya Mooi met toevoeging van live muzikanten.

Door thema’s als patronen, reflectie, identiteit en spiritualiteit te onderzoeken, legt Joya Mooi de inspiratie voor het album uit: “Met dit project hoop ik wat dingen in beweging te zetten. Side A neigt naar escapisme en zoekt duidelijkheid; Ik voel dat veel dingen terugkeren, ik voel dat de wereld me in de steek laat, daardoor heb ik de groeiende behoefte om me te verzetten tegen onrecht.”

Op zaterdag 8 april viert Joya Mooi de release van haar album met een speciale show in samenwerking met lichtinstallatie van Boris Acket in Melkweg, Amsterdam. Meer info.

Het dubbelalbum van Joya Mooi komt uit via Nine And A Half en is vanaf nu overal te beluisteren.

Opgesplitst in twee delen (Side A verscheen in september), introduceert de eerste helft van het album het thema van verandering, waarbij Joya verschillende onderwerpen bespreekt die aansporen tot nadenken. Zo gaat ‘So Stunning’ over de sentimentele gevoelens van thuis en is ‘Most Frail’ een ontroerend eerbetoon aan haar vader die als vrijheidsstrijder opkwam voor gelijkheid in Zuid-Afrika. Op het nummer ‘Roselle’ laat Joya Mooi zich inspireren door de roselle hibiscusbloem, die door de lelijke reis van de slavenhandel zich heeft verspreid in delen van Afrika, Azië, India, Australië en Latijns-Amerika. 

Het tweede deel start met ‘No Beginning’, dat cycli vertegenwoordigt. Een ogenschijnlijk nieuwe start waarin alsnog oude patronen zichtbaar worden. Het hypnotiserende nieuw nummer ‘Slowly But Surely’ bevat een prachtig strijkersarrangement terwijl Joya nadenkt over geloof en wat dat voor haar betekent. Eindelijk kanaliseert de uitgelichte single ‘Tears’ de opluchting die na de duisternis komt, en als een hemelse outro volgt, eindigt ‘What’s Around The Corner’ met een overheersend gevoel van vrijheid.

‘What’s Around The Corner’ is een eerlijk en authentiek project dat sterk is beïnvloed door verhalen uit Joya Mooi’s verleden en heden. Door haar roots in Nederland en Zuid-Afrika te combineren (haar vader was een vrijheidsstrijder), wil Joya Mooi’s muziek inzicht geven in de ervaringen van een nieuwe generatie uit de Afrikaanse diaspora en verandering ten goede aanwakkeren. Haar inspirerende geluid heeft al veel aandacht gekregen van gerespecteerde pers en afspeellijsten – Afropunk, Notion, Native Mag, The Line Of Best Fit, Vogue NL en Spotify’s POLLEN-afspeellijst om er een paar te noemen – wat bewijst dat ze een leidende stem is in de moderne R&B-scene. ‘What’s Around The Corner’ is het krachtigste werk van Joya Mooi tot nu toe.

Benieuwd naar meer nieuwe releases? Volg onze playlist op Spotify.

Share on