Show menu
12 01 2023

Squadcast #5 – Urban Dance Squad feat. Osdorp Posse & Allstar Fresh

TivoliVredenburg presenteert ‘Squadcast’, een podcast-serie rondom Urban Dance Squad. UDS wordt onder muziekliefhebbers gezien als één van Nederlands meest invloedrijke en ondergewaardeerde cultbands aller tijden.

Aflevering 5 – Urban Dance Squad feat. Osdorp Posse & Allstar Fresh: inspirerende buitenbeentjes in de Nederlandse hiphop

Met Rudeboy als fenomenale rapper, en DNA als pionierende dj is het hiphop-element van de Urban Dance Squad altijd onmiskenbaar geweest. In deze Squadcast vertellen twee mede-pioniers over het ‘Oldschoolgevoel’ van de hiphop in Nederland: dj Allstar Fresh (Guan Elmzoon) van King Bee, die in 1990 met ‘Back by dope demand’ een megahit scoorde, maar voor die tijd al diverse tracks met Rudeboy maakte. Onder zijn hoede kwam de Squad in ’89 voor het eerst terecht op het New Music Seminar in New York, om de eerste stappen in de States te zetten. Nederhop-pionier Def P. (Pascal Griffioen) werd op zijn beurt in 1994 met Osdorp Posse als voorprogramma meegenomen door Urban Dance Squad – en daarmee klaargestoomd voor een doorbraak. De Osdorp Posse opereerde vanaf dat moment in Squad-stijl: alles op eigen voorwaarden, en buiten hokjes om. Samen maken Allstar Fresh en Def P. in deze Squadcast een bijzondere tijdreis langs hiphop in Nederland, met de Squad als vertrekpunt.

Beluister aflevering 5 van Squadcast op Spotify.

Share on