Show menu
06 01 2023

Vierdelige documentaireserie Het Water Komt met muziek van Peter Slager

Vandaag start de vierdelige documentaireserie ‘Het Water Komt’ op NPO 2. Peter Slager van de Zeeuwse band BLØF maakte de muziek voor in de serie.

‘Het Water Komt’ is een vierdelige documentaireserie naar aanleiding van de 70e herdenking van de Watersnoodramp. Archiefmateriaal en indringende ooggetuigenverslagen brengen in kaart hoe de ramp zich kon voltrekken, hoe van tevoren onvoldoende werd geanticipeerd op het dreigende gevaar en wat we hebben geleerd van de ramp.

Wat gebeurde er nu precies in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953? Een reconstructie van die fatale nacht. Ooggetuigen vertellen wat ze, vaak als jonge kinderen, hebben meegemaakt. “Mijn vader zette net de laatste stap op zolder en de trap sloeg weg.” Reddingswerkers zijn dagenlang in touw om mensen van de daken te redden. Een van hen vertelt hoe ze vijf dagen achtereen aan het werk was. “Je bent net een machine, je doet het, je denkt niet meer.” Ook het verhaal van de Urker vissers die te hulp schoten en van een Terschellingse kapitein en zijn bemanning, die tot de eerste slachtoffers van de ramp behoorden.

Bekijk ‘Het Water Komt: Aflevering 1 – Een Muur van Water’ op NPO.

Share on