Show menu
25 08 2023

Welkom Oliver Pesch

Pennies From Heaven is blij om te kunnen delen dat er in samenwerking met PKRT Publishing een meerjarige publishing samenwerking is aangegaan met singer-songwriter Oliver Pesch.

Oliver Pesch brengt zijn inventieve versie van West Coast/Americana naar Nederland. Pesch’ frisse, kien uitgedachte songs klinken op plaat én live toegankelijk en overtuigend. Met zijn 2e single ‘Shelly‘ scoort Pesch een ‘Topsong‘ op NPO Radio 2 en is frequent te horen op 3FM en Radio Veronica. Smaakbepalende DJ’s als Rob Stenders en Leo Blokhuis noemen hem dan ook als veelbelovend talent.

In 2019 studeerde Pesch af aan de Tilburgse Rockacademie. Met zijn levendige, doordachte en zeer gedetailleerde liedjes schrijft hij voor de muziekliefhebber die op zoek is naar meer diepgang. Als Jong Talent won hij de Kunstbende-editie 2016 waarna hij optrad op verschillende Nederlandse evenementen waaronder Horizontoer, Kaderock, Festival Mundial en in theaters als TivoliVredenburg, 013, Paard van Troje, Bird en Luxor Arnhem. Sinds 2018 toert hij door het hele land door de theaters met de voorstelling Imaginarium of Tears, een samenwerking met professor Ad Vingerhoets en beeldend kunstenaar Maurice Mikker

Met het debuut Kid With The Dice etaleert Oliver Pesch zijn talent als verhalenverteller en veelzijdigheid als artiest: ieder liedje kent een frisse invalshoek en stilistische inspiratiebron. De Rotterdamse muzikant begeleidt de luisteraar door de wendingen van het lot binnen zijn eigen familiegeschiedenis (‘The Larger Side Of Life‘) en de menselijke geschiedenis in zijn algemeenheid (‘Mesopotamia‘).

“Ik luister altijd naar songwriters die op zoek zijn naar originele manieren om verhalen te vertellen, of het nu via muziek of teksten is. Het arrangement moet zijn eigen verhaal vertellen. Ik vind het belangrijk dat nummers een goed doordacht concept hebben.” Van Paul Simon tot aan Blake Mills, Pesch plukt zijn inspiratie uit zowel het heden als het verleden.

Qua arrangement en productie – door Dave Menkehorst (Bertolf, Roosbeef, Hennie Vrienten) – vindt Kid With The Dice bovendien een fijne balans tussen ambitie en het spelen uit de losse pols. Je voelt de pure liefde en beleving in iedere gespeelde noot. Zelfs de meest melancholische liedjes op het album worden vertolkt met charmante tederheid of een relativerende knipoog.

Het is duidelijk dat Kid With The Dice het topje van de ijsberg is voor Oliver Pesch. Met de Popronde-selectie – naast shows met Novastar en Danny Vera – gaan we in de nabije toekomst veel meer nieuws horen van dit verbluffende talent. “Ik hou van speelsheid. Ik hou er niet van om stil te zitten: als ik een nummer heb geschreven in een bepaald hoekje in het songwriter genre, heb ik meestal zin om naar iets anders toe te gaan. En vooral daarin wil ik mezelf blijven uitdagen.”

Beluister Oliver Pesch op Spotify.

Welkom Oliver Pesch

 

 

Share on