Show menu
09 11 2023

Welkom Rupert Blackman

Pennies From Heaven is blij om te kunnen delen dat er een publishing samenwerking is aangegaan met zanger en songwriter Rupert Blackman.

Rupert Blackman (pka Ruxley) is een Engelse zanger en songwriter, woonachtig in Nederland. Rupert vond succes als leadzanger bij Causes (RCA/Sony/PIAS), die een reeks hitsingles in Nederland uitbracht, waaronder het platina-verkopende ‘Teach Me How to Dance With You’ en de gouden single ‘Walk on Water’. Nadat Causes was opgeheven, keerde Rupert terug naar Groot-Brittannië en begon voor andere artiesten te schrijven. Hij schreef mee aan MK’s zomerhit “2am” en schreef met artiesten als Callum Scott, Martin Garrix, JC Stewart, Upsahl, Bülow, Mae Muller en Sam Tompkins. Hij heeft meer dan 150 miljoen streams verzameld en samengewerkt met schrijvers en producenten zoals Lostboy, Plested, Lindy Robbins, Cutfather, Max Wolfgang, The Orphanage, Digital Farm Animals en Sly.

Toen Covid toesloeg, keerde Rupert terug naar Nederland, waar hij nu samen met zijn jonge gezin woont. Begin 2023 tekende hij een nieuwe deal (als artiestennaam Ruxley) bij PIAS Records en zal in de loop van 2023 en 2024 een reeks singles uitbrengen. Naast zijn nieuwe artiestenproject blijft hij schrijven voor andere artiesten en geniet hij van weer een Nederlandse zomerhit met Nick Schilder’s “Shatterproof” in de Nederlandse Top5 airplay charts.

Rupert heeft geschreven met andere lokale acts zoals Martin Garrix, Duncan Laurence, Armin van Buuren, Lucas & Steve, Maan, Wulf, Douwe Bob, Rondé, Miss Montreal, Hardwell, Nicky Romero, Oliver Heldens, Dotan, Ilse de Lange & Dubvision.

Beluister Ruxley op Spotify.

Welkom Rupert Blackman

Share on