Show menu
21 10 2022

BLØF en Geike scoren TopSong met nieuwe samenwerking

Na ‘Zoutelande’ hebben BLØF en Geike een nieuwe samenwerking die minstens net zo fijn is. ‘We doen wat we kunnen‘ is aankomende week NPO Radio 2 TopSong.

De echte BLØF-fans zal de titel van de nieuwe single, ‘We doen wat we kunnen’, bekend voorkomen. Dit nummer heeft BLØF namelijk al eens uitgebracht, in 2011 om precies te zijn. “Dit liedje heeft nooit de aandacht gekregen die wij vonden dat het liedje verdient”, legt Paskal uit in Jan-Willem Start Op. “Het is mijn favoriete liedje van het repertoire van BLØF. En omdat we de 30 jaar BLØF verzamelaar uitbrengen, vonden we het wel leuk om daar iets op te zetten wat dan niet een slam dunk is. Want daar staan gewoon alle hits op, op die verzamelaar. Dus we dachten wel tof om dit als single uit te brengen.”

De meest logische keuze

Na het succes van ‘Zoutelande’ hoefde BLØF niet lang na te denken met welke zangeres ze deze single opnieuw uit wilden brengen. “Het was gewoon de meest logische keuze, om te vragen of Geike dat nog een keer met ons samen wilde doen”, legt Paskal uit. Net als bij de opnames van ‘Zoutelande’ doken Paskal en Geike redelijk zonder verwachtingen de studio in. “Het was toen ook niet duidelijk of er iets mee ging gebeuren, op het moment van de opnames. Het was gewoon fijn”, legt Geike uit. Paskal en Geike waren deze week te gast in Jan-Willem Start Op om het nummer voor het eerst live te spelen.

Share on