Show menu

De liedteksten van Peter Slager verzameld in boek

In de serie Taalkunstenaars zijn de liedteksten van Peter Slager, songwriter en bassist van BLØF, verzameld in een bundel.

‘Een aanzoek zonder ringen’, ‘Harder dan ik hebben kan’ en ‘Aan de kust’, zomaar drie teksten van BLØF die vrijwel iedereen zal (her)kennen. In de serie Taalkunstenaars bundelt Nieuw Amsterdam ditmaal de teksten vol woordvondsten en uitdrukkingen van Peter Slager, precies op tijd voor het 30-jarig jubileum van BLØF. In dit boek duik je dieper in de liedteksten, van de eerste songs tot en met de nieuwste nummers. Slager laat zien hoe hij schrijft, wie en wat hem inspireren en biedt zo een fraaie reis door de tijd die zijn woorden een nieuwe dimensie geven.

Peter Slager was onlangs te gast bij De Taalstaat op NPO Radio 1 om hierover te vertellen.

“Liedjes maken, ik doe het nu al zo’n dertig jaar, maar het is niet eenvoudiger geworden. Integendeel. Dat komt omdat ze vaak over de grote dingen in het leven gaan. Heel kort samengevat: over liefde, dood en menselijk tekort.”

Bassist Peter Slager schrijft al sinds jaar en dag de liedteksten van BLØF. De Zeeuwse band brak in 1998 door met het lied ‘Liefs uit Londen’, waardoor ze in één klap wereldberoemd waren in Nederland. Ze kregen Edisons, een Zilveren en een Gouden Harp, vele gouden en platina platen, en als tekstschrijver ontving Peter Slager de Lennaert Nijgh Prijs. Naast zijn werk voor BLØF schrijft en zingt hij ook sololiedjes in Zeeuws dialect.

Share on