Show menu

Melle

Singer-songwriter en multi-instrumentalist Melle vangt de magie van muziek in eerlijke en organisch klinkende nummers. Met grote passie zingt hij over liefde en verlies. Zijn melodieën zijn erg memorabel en zijn teksten heel persoonlijk, vaak met een troostende boodschap. Melle’s muziek kan worden omschreven als indie-pop of indie-folk. Zijn repertoire varieert van intieme, akoestische ballads, die doen denken aan artiesten zoals Phoebe Bridgers en Sufjan Stevens, tot energieke popliedjes die klinken als Sam Fender en Coldplay.

Melle heeft een enorme verzameling bijzondere instrumenten zoals een tzouras, balalaika, theremin, taishogoto, citer en nog veel meer, waarvan hij er 23 verschillende bespeelt op zijn debuutalbum. Hij gelooft dat echte, analoge instrumenten altijd veel meer karakter aan een nummer toevoegen dan digitale geluiden.

Sinds de afgelopen jaren is Melle niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. Zo won hij de ‘Nobel Award Leiden’ en ‘Mooie Noten Amsterdam’ en werd zijn muziek grijsgedraaid op nationale radio. Hitsingle ‘Run Run’ werd zelfs uitgeroepen tot Topsong op Radio 2 en stond op de eerste plaats in hun V15-hitlijst. Eind 2023 bracht hij zijn nostalgische debuutalbum ‘Memories That I Am’ uit en dit vierde hij met een uitverkochte show in Cinetol Amsterdam. Daarnaast verscheen muziek in samenwerking met The Jordan, philine en Maryn Charlie en opende hij voor Ruben Hein, Charlie Winston en ging hij mee op tour met Douwe Bob.

Beluister Melle op Spotify